Aprovizionarea cu apă potabilă la locurile de muncă

Aprovizionarea cu apă potabilă la locurile de muncă

Prin apă potabilă se înțelege apa care nu are efecte nocive asupra omului și este consumată cu plăcere.

Condițiile care determină potabilitatea apei sunt organoleptice (fără gust, fără miros), condiții fizice (temperatura între 7-15 grade, turbiditatea să nu depășească 5 SiO2/dm3, culoarea să nu depășească 15/dm3, radioactivitatea apei), chimice (indicatorii chimici ai poluării sunt amoniacul, nitriții și substante organice), condiții bacteriologice (germeni mezofili sub 100 germeni/cm3, germeni coliformi=0), condiții biologice (organismele microscopice să nu depasesca 20/dm3).

Medicina Muncii Timisoara Aprovizionarea cu apa potabila la locurile de munca

La locurile de muncă unde temperatura aerului depseste 30 grade Celsius se va asigura apă carbogazoasă salină (1 gramNaCl/litru ) în cantitate de 2-4 litri/pesoană/schimb distribuită la temperatura de 16-18 grade Celsius.

Pentru locurile muncă cu temperaturi joase (sub 5 grade Celsius) se va asigura ceai fierbinte în cantitate de 0,5-1 litru/persoană/schimb.Apa potabilă se folosește obligatoriu și pentru spălarea corpului și dușurile de salvare (la acel loc de muncă unde există riscul de arsuri chimice).