Meniu Închide

MUNCA PE TEREN IN MEDICINA MUNCII

Evaluarea starii de sanatate a angajatilor atat la intrarea in campul muncii cat si la examinarile periodice se face de catre serviciul de medicina muncii.Rolul evaluarilor este atat profilactic in vederea depistarii anumitor afectiuni dar si in vederea identificarii decompensarilor afectiunilor deja existente. De asemenea, anumite afectiuni sunt contraindicatii relative astfel incat se va incerca reorientarea profesionala a angajatului pentru ca sanatatea sa nu ii fie pusa in pericol de catre factorii de risc profesionali existenti la locul de munca.Aici intervine rolul medicului de medicina muncii.

Desfasurarea controalelor medicale se poate face la sediul cabinetului de medicina muncii, dar si la sediul beneficiarului, asa numita munca pe teren.Munca pe teren in medicina muncii presupune mobilizarea unei echipe complete formata din medicul de medicina muncii, psiholog si asistent medical.Totodata, angajatorul va trebui sa ofere conditii optime pentru desfasurarea investigatiilor clinice si paraclinice tinand cont ca echipa medicala se va mobiliza cu toata aparatura medicala din dotare:electrocardiograf, audiometru, glucometru, spirometru, viziotest e.t.c.

Avantajele desfasurarii serviciilor de medicina muncii la sediul beneficiarului sunt importante. Procesul tehnologic nu este intrerupt iar angajatul nu va parasi postul eficientizandu-se timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *