Meniu Închide

ROLUL EFECTUARII ELECTROCARDIOGRAMEI IN MEDICINA MUNCII

Electrocardiogarama este o inregistrare a activitatii electrice a fibrelor musculare ale inimii. Fiecare contractie a miocardului este urmarea unei excitatii electrie si este transmis musculaturii inimii. EKG este o interpretare grafica a activitatii electrice a inimii inregistrata de electrozi la suprafata.Acestia sunt in numar de doisprezece:sase ale membrelor si sase precordiale. Electrocardiograma se inscrie pe o banda de hartie milimetrica.

Medicul de medicina muncii citeste electrocardiograma urmarind freventa cardiaca,ritmul cardiac si axa inimii.

Cu ajutorul electrocardiogramei se depisteaza afectiuni ale inimii cu rol important in generarea aptitudinii sau inaptitudinii in medicina muncii.Se pot observa : hipertofii, infarctul miocardic, boli pulmonare, modificari ale electrolitilor, existenta unui pacemaker artificial, pericardita,efecte ale drogurilor, fibrilatie atriala, extrasistole, tahicardie, flutter ,blocuri cardiace.

Medicina muncii are rol profilactic in depistarea acestor afectiuni, redirectionand angajatul catre medicul cardiolog. Anumite modificari, afectiuni pot fi contraindicatii in desfasurarea anumitor activitati, asadar efectuarea electrocardiogramei este de mare importanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *